Bærekraftig Stil: Hårklyper i Celluloseacetat

Bærekraftig Stil: Hårklyper i Celluloseacetat

La oss ta en titt på hva våre hårklyper er laget av, det litt mystiske materialet kalt celluloseacetat som vi bruker i alle produktbeskrivelser, men som ganske få egentlig vet hva er.

Så - hva er Acetat?

Celluloseacetat, materialet hårpynten fra blant annet Coucou Suzette er laget av, er en plante-basert bio-plast laget av bomull og trepulp. Hva betyr det? Det betyr at våre klyper ikke bare ser smashing ut, men de er også et bærekraftig valg for miljøet.

Celluloseacetat lages ved å ekstrahere cellulose fra plantematerialer som bomull og trepulp. Trepulp, grunnleggende sett finmalt trevirke, blir bearbeidet for å utvinne cellulose, som deretter blir brukt til å lage acetat. Denne teknologien gir oss muligheten til å skape hårklyper som er mer holdbare enn vanlig plast OG bidrar til å redusere vår påvirkning på miljøet.

➡️ Miljøvennlig valg: Acetat, i motsetning til konvensjonell plast, er laget av fornybare ressurser - FARVEL PETROLEUM 👋. Det reduserer vår avhengighet av ikke-fornybare kilder og er et skritt i retning av en mer bærekraftig fremtid.

➡️ Lavere karbonutslipp: Acetat produserer færre karbonutslipp under produksjon sammenlignet med konvensjonell plast. 

➡️ Holdbarhet: Ved å lage produkter av god kvalitet forlenges levetiden og det holder hårklypene unna søppelfyllinga. 

Så neste gang du fester en av våre hårklyper i håret ditt, så vet du litt mer om hva den er laget av. Selv om celluloseacetat kanskje ikke er perfekt (dessverre kan det ikke resirkuleres optimalt overalt ennå), er det et skritt mot mer bærekraftig hårklyper og hårspenner 💚✨

Se hårklypene her!

Tilbake til bloggen