Årets farge 2024 Pantone: Peach Fuzz

Årets farge 2024 Pantone: Peach Fuzz

Pantone, autoriteten når det gjelder farge, har nylig kunngjort sin farge for 2024, og den heter Peach Fuzz - og er en dus og varm ferskentone. En av de beste fargene i en solnedgang spør du meg.

Den beskrives som en varm og koselig nyanse som fremhever vårt ønske om fellesskap med andre, samtidig som den inviterer til øyeblikk av ro og tilflukt. Den delikate fargen sitter perfekt mellom rosa og oransje og skal inspirere til tilhørighet og omsorg. 

Fuzz delen av fargens navn henviser til at man får lyst til å ta på fargen, kanskje som en myk og lodden fersken, en fløyelstekstil eller en silkematt lys terracotta-potte.

I en verden preget av uro og behovet for omsorg og medfølelse, har Pantone valgt en farge som ikke bare appellerer visuelt, men også resonerer med den tryggheten vi søker.

Pantones beskrivelse av Peach Fuzz som en farge som løfter oss inn i fremtiden, reflekterer rundt vår felles reise gjennom utfordringene i dagens verden. Den understreker viktigheten av å finne balanse, omtanke og skjønnhet.

Pantone fortsetter å være en pålitelig kilde for fargetrender, og jeg elsker hvordan de ikke bare presenterer en farge, men også en visjon for vår tidsånd. Farger er veldig viktig for mitt humør og for at jeg skal trives hjemme, og nå virker det som om flere anerkjenner behovet vi mennesker har for farger og hva de gjør med oss. 

Tilbake til bloggen